Elektronikmässan CES 2014 ligger för dörren och under evenemanget väntas bland annat en anstormning nya surfplattor se dagens ljus. Bland dessa syns taiwanesiska Asus, som tidigare har antytt om att fler surfplattor ska komma med möjligheten att sömlöst växla mellan Windows och Android.

Nu avslöjar en manual från Asus kommande Vivotab Note 8, som tros vara en av de kommande enheterna. Förutom modellen manualen fokuserar på (M80T) med Windows listas även L80T, R80T, M81T, L81T, R81T, M82T, L82T och R82T. Enligt Laptoping kommer tre av dessa utrustas med Windows, tre med Android, medan resterande kan byta mellan de båda operativsystemen med en knapptryckning.

Tidigare uppgifter talar för att Asus Vivotab Note 8 utrustas med den fyrkärniga processorn Intel Atom Z3740, 2 GB systemminne och 32/64 GB internminne, som kan utökas med ett Micro SD-minneskort. För anslutningar syns en Micro USB 2.0, en 3,5 mm-anslutning för headset och på trådlös front Wifi, Bluetooth samt GPS.

Surfplattan väntas utrustas med en IPS-panel på åtta tum med 1 280 x 800 pixlar och ha en inbyggd Wacom-digitizer. Inbyggt i surfplattans nedre del finns även en utdragbar "stylus" för användning tillsammans med funktionen.

Asus Vivotab Note 8 väntas tillkännages under CES 2014 och dyka upp i butik någon gång därefter. Prislappen ska ligga på cirka 300 dollar, motsvarande strax över 2 400 kronor inklusive moms.