Det är utan tvivel tv-apparater som står i centrum när koreanska Samsung ställer ut på årets CES-mässa. Förutom fler böjda modeller för konsumentmarknaden är det riktiga mastodonter och koncept som stjäl rampljuset.

En av Samsungs konceptmodeller är en 105-tummare med bildförhållandet 21:9 och upplösningen 5 120 x 2 160 pixlar. Det är i dagsläget inte bestämt om modellen kommer hitta ut på marknaden, men enligt Samsung kan en eventuell lansering äga rum mot slutet av året.

Medan upplösningar i 4K sakteligen börjar hitta ut på bred front är industrin redan i färd med uppföljaren "8K". Prototypen som visas upp ligger på 98 tum och har inget mindre än 7 680 x 4 320 pixlar, vilket är över 33 miljoner individuella bildpunkter eller fyra gånger fler än 4K UHD.

Företaget visar även upp en ny fjärrkontroll med rörelsesensorer för användning till smarta tv-apparater och uppgraderingsmodulen UHD Evolution. Den nya modellen är framförallt framtagen för fjolårets UHDTV och får nya finesser som stöd för HDMI 2.0 samt MHL 3.0.

Uppgraderingsmodulen huserar även en ny processor och ny mjukvara. Sammantaget uppgraderas det allra mesta i tv-apparaten förutom själva panelen. När modulen lanseras och till vilket pris framgår inte.