Strömning av musik och film över nätet blir allt vanligare, detsamma gäller även utbudet produkter som tillhandahåller dessa tjänster. Efter en lång tids väntan släpper nu Google de egna tjänsterna Play Musik och Play Filmer i flera nya länder, däribland Sverige.

Play Filmer är Googles tjänst för att hyra och köpa film. Att hyra en film i 48 timmar kostar 29–49 kronor beroende på ålder och bildkvalitet, där upplösningarna SD och HD är valbara med olika prislappar. Att köpa en film kostar däremot 79–139 kronor.

Kanske mest efterlängtat är Google Play Musik, som sedan tidigare funnits utan betalfunktioner. Utöver tidigare finesser tillkommer möjligheten att köpa musiktitlar styckvis eller hela album. Prenumerationstjänsten Play Music All Access ger tillgång till Googles musikbibliotek för 79 kronor i månaden och för den som vill prova på tjänsten är det gratis i 30 dagar.

Google Play Musik och Play Filmer finns tillgängligt i webbläsaren och dedikerade applikationer för operativsystemen Google Android samt Apple IOS.