Tidigare i veckan meddelade Sony att Playstation 4 sålts i sju miljoner exemplar sedan lanseringen i mitten av november förra året. Medan Sony vid ett flertal tillfällen delgivit försäljningssiffror kan detsamma inte sägas om Microsoft, som hållit igen med alla siffror kring Xbox One sedan januari månad.

Nu bryter Microsoft tystnaden och meddelar att Xbox One sålts i fem miljoner exemplar till återförsäljare. Medan försäljningssiffran är lägre än Playstation 4 påpekar Microsoft att försäljningen i mars överträffade Xbox 360 med 60 procent vid samma tidpunkt på marknaden. Det är även värt att påpeka att Xbox One lanserats i mycket färre länder.

Microsoft delger även att för varje såld Xbox One säljs i snitt 2,9 spel, vilket är mer eller mindre identisk med mjukvaruförsäljningen för Playstation 4. En mer kuriosa datapunkt är att användare i snitt spenderar fem timmar per dag med Xbox One och att den totala speltiden nu överskrider en miljard timmar.

I september planerar Microsoft lansera Xbox One i ytterligare 26 länder, däribland Sverige. För den som inte orkar vänta finns konsolen med tillhörande spel redan nu tillgängligt hos svenska återförsäljare, som i väntan på lanseringen importerar från andra europeiska marknader.