Den senaste generationens spelkonsoler fortsätter att locka nya konsumenter och bäst går det för Sony, som med en närmast global lansering och fokus på spel av allt att döma leder försäljningsracet. Nu meddelar bolaget att det nytt en ny milstolpe och att efterfrågan fortsätter att överskrida tillgängligheten.

Den 6 april nådde Sony sju miljoner sålda Playstation 4, vilket till viss del kan tillskrivas Japan-lanseringen den 22 februari. Bolagets Andrew House, chef över Sony Computer Entertainment, meddelar samtidigt att företaget har fortsatta svårigheter att producera tillräckligt med enheter för att mätta marknaden. Detta hoppas Sony kunna råda bot på framåt sommarmånaderna.

Sett till mjukvaruförsäljning har 20,5 miljoner spel sålts för Playstation 4, i snitt runt 2,9 exemplar per ägare av den nya spelkonsolen. Detta förhållande väntas stiga senare under året i takt med att fler spel lanseras, där en salig blandning av 120 olika speltitlar är att vänta för 2014.

En i sammanhanget intressant siffra är försäljningen av Microsoft Xbox One som, förutom den senaste officiella uppgiften på tre miljoner i början av januari, är ett mysterium. Enligt ett tidigare utlåtande planerar Microsoft uppdatera siffran i samband med nästa kvartalsrapport, som väntas dyka upp senare i april.