Nyheten om att Valve skjuter upp lanseringen av sitt Steam Machine-koncept till 2015 hindrar inte chassitillverkarna från att ta fram nya datorlådor anpassade för vardagsumsbruk. Senast ut att sälla sig till skaran är taiwanesiska Bitfenix vars kommande skapelse Pandora är tänkt att vinna alla soffgamers hjärtan.

Bitfenix Pandora ser vid en första anblick ut att komma direkt från Valves populära speltitel Portal, med två vita sidopaneler som omsluter en svart stomme. Chassit mäter 160 x 418 x 459 mm och är därmed större än många av konkurrenternas modeller i segmentet. Enligt företaget är detta ett resultat av att de inte ville begränsa komponentvalen på insidan alltför mycket.

På insidan syns stöd för moderkort i formfaktorn Mini ITX samt fullstora ATX-nätaggregat med längder upp till 200 mm. Vidare rymmer modellen merparten av dagens grafikkort samt bjuder på ventilationsmöjligheter i form av fyra platser för 120 mm-fläktar. När det kommer till lagring finns det plats för två 3,5-tumsenheter samt två 2,5-tumsenheter.

Som grädde på moset har Bitfenix bestyckat fronten med en programmerbar OLED-display. Vid leverans kommer denna med företagets egna logotyp, men användaren kan fritt lägga in valfri bild via en intern USB-koppling.

Pandora är likt kubchassit Atlas i prototypstadiet och Bitfenix meddelar att de mer än gärna tar emot feedback och förslag på hur de kan förbättra modellen innan den går i produktion.

Alla artiklar från Computex 2014