Efter många om och men fick prestandakungen Radeon R9 295X2 slutligen en konkurrent i form av Geforce GTX Titan Z. Denna monstermodell innehåller två grafikprocessorer av modell GK110 och riktas till de rikaste lyxlirarna. Grafikkortet kostar över 25 000 kronor, men det hindrar inte partnertillverkaren EVGA från att höja ribban ytterligare ett snäpp.

Den som vill kombinera grafikkortet med vattenkylning får en färdig lösning i form av Hydro Copper, som använder ett vattenblock som utvecklats tillsammans med välkända EKWB. Det gör det enkelt att ansluta grafikkortet till ett befintligt vattenkylningssystem och ger potential för lägre temperaturer än med Nvidias referenskylare. Dessutom blockerar inte vattenblocket några intilliggande kortplatser.

För den som föredrar mer traditionell luftkylning tillkommer även ett Geforce GTX Titan Z med den egenutvecklade kylaren ACX, som i detta fall anpassats för två grafikprocessorer på samma kretskort. Två fläktar kombineras med aluminiumflänsar och värmeledningsrör medan kretskortets baksida täcks av en skyddande metallplåt.

Enligt EVGA är det dock långt ifrån säkert om de nya grafikkorten dyker upp hos svenska återförsäljare. Geforce GTX Titan Z är en nischprodukt och ännu färre är på jakt efter än mer påkostade modeller. I vilket fall som helst går Hydro Copper redan att beställa från företagets webbplats.

Alla artiklar från Computex 2014