Med samma grafikkretsar från AMD och Nvidia får partnertillverkare hitta andra sätt att sticka ut på. Skräddarsydda kretskort och förhöjda klockfrekvenser i alla ära, det som ofta lockar entusiaster till en viss modell är kylaren, där varumärken som Asus DirectCU, Gigabyte Windforce och MSI Twin Frozr är populära alternativ.

Nu visar MSI upp en rendering av femte generationens Twin Frozr-kylare. Under årets Computex visade bolaget upp en tidig prototyp av anordningen och berättade att den var tänkt för nästa generations grafikkretsar. Med tanke på att bilden tydligt visar två SLI-anslutningar kan den nya kylaren väntas användas först i kombination med Nvidias kommande Geforce GTX 980 och 970.

Twin Frozr V ska inte helt oväntat få en förbättrad kylkonstruktion mot nuvarande Twin Frozr IV. Fokus är ökad värmeavledning från grafikkortet, för att i första hand låta fläktarna hålla ett genomgående lägre varvtal och därmed lägre ljudnivå utan att temperaturerna skenar iväg.

Ett led i linjen låg ljudnivå är att kylaren kommer nyttja en fläkt inte helt olik den som används på exempelvis Geforce GTX 760 ITX. Det innebär att MSI hoppas uppnå bättre luftflöde i förhållande till ljudnivån genom att kombinera egenskaperna av en radial- och axialfläkt. Fläktarna blir även kullagrade för ökad hållbarhet.

Nvidia Geforce GTX 980 och 970 kommer se dagens ljus i mitten av september och sannolikt är mer information om MSI:s nya kylare att vänta i samband med detta.