Att smarta klockor är en av årets hetaste trender går knappast att förneka. Trots att diskussionerna går vilda runt enheternas existensberättigande tävlar tillverkarna om att vinna entusiasternas gunst med allt från bättre skärmar till nya funktioner.

På mjukvarufronten finns bland annat Android Wear, Googles nedskalade operativsystem anpassat för klockor och andra kroppsburna enheter. Systemet ger möjlighet att köra en rad applikationer från tredje part, vilket kan användas både till nytta och mer konstiga projekt.

Det sistnämnda tar användaren Corbin Davenport fasta på. I en video på Youtube använder han applikationen Adosbox för att dra igång inget mindre än klassiska Windows 95 på Samsung Gear Live. Tidigare har Corbin även spelat en Android-version av Doom samt mobila Minecraft på sin smarta klocka.

Huruvida projektet har någon praktiskt nytta, utöver den klockrena retrofaktorn, är tveksamt. Faktum är att Windows 95 fungerar dåligt med medioker prestanda och fullt primärminne. Enligt Corbin Davenport beror en del av problemen på att emulatorn Adosbox är långsam, samtidigt som andra mer optimerade varianter inte fungerar som de ska.