Förseningen av 14 nanometer och Broadwell orsakar ingen dominoeffekt för Intel, som trots årets problem planerar släppa den nästföljande arkitekturen Skylake under 2015. Nu framgår att Intel tidigare i oktober börjat tillåta partner att skicka ut Skylake till tredjepart för testning.

Processorerna i fråga ingår i familjen Skylake-S, som är ämnad för stationärt bruk och använder sockeln LGA 1151. Till detta hör styrkretsarna Z170, H170, H110, B150, Q170 och Q150, som tillsammans med arkitekturen och annan infrastruktur utgör plattformen Greenlow.

Testexemplaren som börjat skickas ut är båda fyrkärniga. Den första är klockad i 2,3 GHz (2,9 GHz Turbo) med grafikdelen GT2 och 95 W TDP, medan den andra ligger på 2,2 GHz (2,4 GHz) med en inaktiverad grafikkrets och 80 W TDP. Värt att nämna är att det handlar om tidiga exemplar och att klockfrekvenserna därmed inte representerar slutprodukterna.

Intel planerar lansera Skylake-S och plattformen Greenlow under andra kvartalet 2015 på samma 14-nanometersteknik som Broadwell. Skylake väntas därefter successivt trilla ned i prestandasegmentet, för att senare under året introduceras till bland annat bärbara datorer.

Källa: VR-Zone (kinesiska).