Lanseringen av Windows 8 och därefter Intels arkitektur Haswell blev startskottet för en bred satsning på hybriddatorer. Dell var en av många som gav sig in i leken med Venue 11 Pro, som förutom en billigare fläktlös variant med Atom-processor även släppte en med Core-processor och fläktkylning.

Nu förbereder Dell en uppgradering av den Core-baserade varianten, som begåvas med Intels senaste arkitektur Broadwell och Core M-serien processorer. Skiftet gör att profilmåttet pressats ned till 10,7 millimeter och att vikten ligger på strax över 700 gram. Den största nyheten är dock att designen är fläktlös, vilket eliminerar en av de stora nackdelarna med den första generationen.

Processorbytet ackompanjeras av upp till 8 GB primärminne, 256 GB SSD-lagring och trådlöst nätverk 802.11ac, med möjligheten att uppgradera enheten med både 4G/LTE och NFC. Skärmen stannar kvar på 10,8 tum med 1 920 x 1 080 pixlar, för en punkttäthet på 204 pixlar per tum (ppi).

Nya Dell Venue 11 Pro ska vara kompatibel med tillbehören för dagens modeller. Det här inkluderar bland annat två olika typer av dockningsstationer, varav den ena är trådlös, en aktiv stylus och två tangentbord – den ena en slimmad variant och den andra en tjockare med bättre brytare och inbyggt batteri för längre drifttid.

Dell Venue 11 Pro med Broadwell ska enligt uppgifterna lanseras i november, men när den kan tänkas släppas i Sverige och till vilket pris är ännu inte känt.

Källa: Tablet PC Italia.