Efter Nvidias lansering av prestandaorienterade Maxwell i Geforce GTX 970 och 980 väntar många entusiaster på AMD:s kontring, men av allt att döma kan en sådan dröja till våren nästa år. Istället möter bolaget Nvidia med prissänkningar och tar nu upp striden mot rivalens senaste spelpaket.

En av höstens stora spelsläpp är Civilization: Beyond Earth, som kommer med flera optimeringar för AMD-baserade grafikkort, däribland applikationsgränssnittet (API) Mantle. Som en av de viktigaste speltitlarna för AMD i år är det kanske inte konstigt att det nu börjar bundlas med utvalda grafikkort.

Den som införskaffar ett Radeon R9 290, 290X eller 295X2 kan utan extra kostnad få den senaste stortiteln signerad Sid Meier. AMD framhäver samtidigt spelets möjlighet att nyttja stora mängder videominne och menar därför att nya Radeon R9 290X med 8 GB GDDR5 är en passande kandidat för kampanjen.

Kampanjen pågår fram till och med den 28 februari nästa år och gäller enbart hos medverkande återförsäljare. Nämnvärt är att grafikkorten även är berättigade till den tidigare kampanjen Never Settle: Space Edition.