Som något av ett wildcard har ECS Liva Mini PC fått stor uppmärksamhet bland entusiaster och hemmapulare, detta tack vare kompakta mått och möjligheten att köra fullskaliga x86-versionen av Windows. Nu ligger uppföljaren för dörren.

Den nya datorn kallas ECS Liva X och mäter 135 x 83 x 40 mm (B x D x H), vilket gör den 16 mm tunnare än dagens variant. Samtidigt har en rejäl aluminiumfläns tillkommit, vilken kyler processorn. Processorn är något av ett mysterium då det enda som nämns är 2,25 GHz, vilket pekar mot antingen Celeron N2808 med två kärnor och 4,5 W TDP alternativt N2940 med fyra kärnor samt 7,5 W TDP.

För primärminne kommer Liva X med 2 GB DDR3L eller 4 GB, det vill säga dubbelt upp mot nuvarande. Lagringskapaciteten är oförändrad på 32–64 GB eMMC-lagring, däremot tillkommer en plats för en mSATA-enhet. Utifrån de SSD-enheter som finns ute idag innebär det möjligheten att utöka med uppemot 1 000 GB.

Vidare till anslutningar är mycket sig likt, med undantag för en extra USB 2.0. Det ger totalt två USB 2.0, en USB 3.0, Gigabit Ethernet, HDMI, VGA och sannolikt även en 3,5 mm för ljud-in/-ut. Avslutningsvis återfinns ett trådlöst nätverkskort med stöd för 802.11n och Bluetooth 4.0.

ECS Liva X ska enligt uppgift till SweClockers tillkännages inom kort, men den faktiskt lanseringen med tillhörande butikstillgänglighet tros dröja. Det finns ännu inga uppgifter om priset, men väntas ligga i nivå med nuvarande Liva.

Källa: Fanlesstech.