Mobilbranschen breddar vyerna mot kundernas handleder och förra året lanserade merparten av de stora aktörerna en smart klocka, i de flesta fallen med Google Android Wear. Trots ett hitintills ljummet mottagande fortsätter jätten LG att satsa på kategorin och avtäcker nu en tredje modell.

LG G Watch vann knappast några priser för designen, någonting bolaget åtgärdade med G Watch R som påminner mer om ett traditionellt armbandsur. Den senaste familjemedlemmen är Watch Urbane, där paradnumret är en ytterligare finslipad design tänkt för med formella tillställningar snarare än fysisk aktivitet.

Likt exempelvis Asus Zenwatch är LG:s Watch Urbane som standard utrustad med en läderrem som håller den standardiserade bredden 22 millimeter, vilket gör det möjligt att byta ut detta mot valfri variant för traditionella klockor. Därtill ska klockan finnas i färgerna guld och silver.

Förutom designen skiljer inte nykomlingen från G Watch R specifikationsmässigt. Skärmen är en P-OLED med 320 x 320 pixlar (245 ppi) och invändigt återfinns Qualcomm Snapdragon 400 med 512 MB primärminne och 4 GB lagringsutrymme. Även batteriet stannar kvar på identisk nivå, 410 milliamperetimmar, och bör räcka för lite mer än ett dygns användning.

Även om klockan designmässigt inte är tänkt för träning finns allehanda finesser för detta inbyggt. Det handlar om en ordinarie sensoruppsättning med Accelerometer, Gyro, Compass, Barometer och pulsmätare. Detta ackompanjeras avslutningsvis av vattentålighet med IP67-klassning.

LG avslöjar ingenting om prissättning för nya Watch Urbane, utan hänvisar till att detta blir tillgängligt i samband med lanseringen på Mobile World Congress som går av stapeln den 2 mars.