Operativsystemet Android breder ut sig. Från att ha varit fokuserat på telefoner och surfplattor, är de senaste stegen smarta klockor och tv-apparater. En av årets stora trender på Game Developers Conference var virtuell verklighet och nu framgår att Google ser en framtid för Android även i denna kategori.

The Wall Street Journal (betalvägg) rapporterar att Google har tiotals ingenjörer som arbetar på Android för virtuell verklighet. Enligt rapporten leds projektet av Jeremy Doig och Clay Bavor, varav den sistnämnda varit bidragande i Google Cardboard, där flinka entusiaster med enkla medel och en mobiltelefon kan skapa ett eget VR-headset.

Googles senaste Android-projekt tillskrivs framförallt Facebooks förvärv av Oculus för två miljarder dollar. Dragplåstret för Googles svar är dock att det blir fritt för tillverkare att använda i sina VR-lösningar, dock sannolikt i utbyte mot att Googles tjänster finns med i slutprodukten.

När Android för virtuell verklighet kan tänkas släppas framgår inte, men med tanke på det i dagsläget lilla ingenjörsteamet ligger det troligtvis långt bort i tiden.