Att Google avslutade utvecklarprogrammet Explorer innebär inte slutet för Glass. Tvärtom berättade bolagets styrelseordförande Eric Schmidt tidigare under våren att glasögonen görs redo för konsumenter, men när konceptet kan tänkas bli verklighet och nå massmarknaden är ännu inte känt.

Under en bolagsstämma berättar vd:n för italienska glasögonmakaren Luxottica att en ny version av Google Glass är under utveckling och släpps snart, utan att gå in på närmare detaljer exakt när. Förutom de kommande brillorna som beskrivs som version 2 uppges en tredje version också vara under utveckling, men att Google ännu är osäkra på dess utformning.

Partnerskapet med Luxottica kretsar framförallt runt design, där Google söker att få Glass att bättre smälta in med mer traditionella glasögon. Ivy Ross, Googles chef för Glass, berättade dessutom i januari att nästa version blir billigare än den första, får längre batteritid, förbättrad ljudkvalitet och en bättre transparent skärm.

Relaterat är att Luxottica för en tid sedan också inlett ett partnerskap med Intel för kroppsburna enheter enligt formfaktorn glasögon. Här avslöjas mer konkret att en första produkt släpps februari–mars 2016.

Källa: The Wall Street Journal.