Certifieringen 80 Plus Titanium är den senaste milstolpen för högeffektiva nätaggregat. Flera modeller som lever upp till kraven finns redan på marknaden, men smått extrema prislappar håller dessa utom räckhåll för de allra flesta hemmabyggare. Seasonic ser nu ett tillfälle att ändra på den biten.

På Computex 2015 introduceras serien Seasonic Titanium, som inleds med en modell på 850 W. Att nätaggregatet certifieras för 80 Plus Titanium innebär en verkningsgrad på inget mindre än 94 procent – att jämföra med 92 och 90 procent för de lägre nivåerna 80 Plus Platinum respektive Gold.

Att Seasonic är sena med en egen satsning på 80 Plus Titanium förklaras av att det fram tills nu inte varit "ekonomiskt försvarbart" att tillverka den typen av högeffektiva nätaggregat för konsumentmarknaden. Nya tekniker gör det däremot möjligt att sänka kostnaderna, varför Seasonic nu ser ett tillfälle att kliva in i det nya segmentet.

Med andra ord är syftet att klämma till med en lägre prissatt modell, men exakt var priset kommer att landa på är fortfarande oklart. Lanseringen av Seasonic Titanium 850 W äger rum i oktober.

► Läs alla artiklar från #computex-2015