Det gick inte obemärkt förbi när Microsoft började ge prenumeranter av Office 365 obegränsat lagringsutrymme med den nära integrerade molntjänsten Onedrive. Det här har vissa användare tagit tillvara på genom att göra backuper av såväl datorer som hela filmbibliotek, där Microsoft talar om exempel där det utnyttjade utrymmet överskrider 75 TB – 14 000 gånger mer än genomsnittet.

Det obegränsade lagringsutrymmet var från start avsett användning i kombination med produktivitetssviten Office 365 och inte "extrema backuplösningar", vilket av Microsoft används som motivering för att slopa den obegränsade potten i Onedrive och ersätta denna med ett tak på 1 TB. Förändringen gäller från och med idag.

Vid sidan om detta gör Microsoft andra ändringar med Onedrive. Först och främst slopas prenumerationsplanerna 100 och 200 GB, dessa ersätts istället av 50 GB för 16 kronor i månaden – samma som 100 GB kostar i dagsläget. Det här gäller endast nya kunder och ändringen för nya prenumeranter träder i kraft tidigt 2016.

För gratisanvändare går lagringsutrymmet ned kraftigt från 15 till 5 GB, samt att de 15 GB som tidigare tillkommit när användare valt att automatiskt synkronisera sina kamerabilder från telefonen försvinner. Detta likt den nya betalplanen blir aktuellt från och med början av nästa år.