Google har sedan tidigare gjort en del appar tillgängliga för Chromebook med sitt App Runtime for Chrome (ARC). Under 2015 utökades stödet ytterligare för att fungera på datorer med Windows, Mac OS X och Linux. Nya uppgifter skvallrar nu om att stödet kommer utökas återigen och att nästan hela Google Play-utbudet ska gå att köra på Chrome OS.

Det är en användare på Reddit som hittat en inställning för att installera Android-appar på sin Chromebook-dator. Inställningen har för tillfället ingen effekt och finns endast med i utvecklarversionen av operativsystemet, vilket tyder på att funktionen kommer göras tillgänglig i en kommande uppdatering.

Detta förstärks av det faktum att det i källkoden indikeras att Chromebook kommer få tillgång till miljontals appar via Google Play. De som aktiverar funktionen får för tillfället endast upp en informationsruta som kort därefter stängs ned.

Utvecklingskonferensen Google I/O hålls från den 18–20 maj och företaget väntas där göra en officiell utannonsering av stödet för Android-appar till Chrome OS.