För tre år sedan visade Silverstone en extern grafiklösning baserad på anslutningen Thunderbolt, men Intels ovilja att certifiera sådana lösningar samt att Microsoft var tveksam till att ge ordentligt stöd i sin mjukvara gjorde att produkten lades på is. Båda delar har det blivit ändring på och Silverstone dammar därmed av prototypen.

Utvändigt handlar det om samma chassidesign som för tre år sedan och invändigt finns åter ett SFX-nätaggregat på 450 W – mer än tillräckligt för alla grafikkort med en ensam grafikkrets. Förändringar har istället skett på insidan, där Gigabyte står för elektroniken istället för Asus.

För kylningen av insidan har Silverstone sett till att all varmluft blåses ut i toppen. På den högra sidopanelen finns utstansade hål där nätaggregatet drar in luft, som sedan blåses uppåt. Under denna sitter en 120 mm-fläkt som drar in luft direkt på grafikkortet, som monteras "upp och ned" och därmed också blåser upp all luft.

Gigabyte kommer sälja den externa grafiklösningen under namnet GP-T3GFX. Priset väntas landa på 350 dollar, motsvarande cirka 3 600 kronor inklusive moms, men detta kan komma att ändras närmare lansering.

► Läs alla artiklar från #computex-2016