Den 7 september håller Sony ett Playstation-evenemang, där åtminstone två nya produkter väntas se dagens ljus. Det handlar om VR-headsetet Playstation VR och Playstation "Neo", som blir en rejält uppdaterad variant av ursprungsversionen. Nu framgår att de båda kan få sällskap av ytterligare ännu en ny spelkonsol.

På flera håll har bilder hittat ut på en slimmad Playstation 4, som designmässigt ser ut som en vidareutveckling av originalet. Medan bredd och djup inte förändrats väsentligt är enheten markant tunnare, och de skarpa kanterna på Playstation 4 har bytts ut mot avrundade hörn.

Många har varit snabba med att avfärda uppgifterna om enheten som en väl genomförd bluff, men en rapport från Wall Street Journal bekräftar dess existens. Finanstidningen skriver även att spelkonsolen ersätter ursprungliga Playstation 4, vilket stärks av att den är utsåld hos flera stora återförsäljare i Japan.

Förutom att gå in som ny instegsmodell ska Playstation 4 Slim komma med en lägre prislapp, vilket i Sverige skulle innebära att den lägger sig någonstans under 3 000 kronor. Modellen ses därför som det naturliga valet för den som ännu inte inhandlat en Playstation 4, medan Neo blir ett dyrare alternativ med förmågan att driva spel i 4K-upplösning och ge en bättre upplevelse med Playstation VR.

Lanseringen av Playstation 4 Slim uppges äga rum den 14 september, en dryg månad innan Playstation 4 Neo och Playstation VR ska dyka upp på butikshyllor världen över.

Källa: This Gen Gaming, Twitter (shortmaneighty2), Twitter (AllGamesDelta).