Microsofts nästa konsol, som än så länge går under namnet Project Scorpio, är fortfarande långt ifrån att släppas. Trots det finns möjligheten att utveckla för konsolens ökade prestanda redan nu, då spel som utvecklas till PC redan siktar på kraftfullare komponenter än så.

Xbox-chefen Phil Spencer berättar i ett svar på Twitter att redan släppta spel som också kommer till Scorpio troligen blir PC-versioner som anpassats för konsolens beräkningskraft på 6 TFLOPS. Det handlar alltså inte om Playstation 4 Pro-versioner som skalats upp, eller liknande.

Konsolen har enligt Microsoft en beräkningskraft på 6 TFLOPS, vilket kan jämföras med Sonys Playstation 4 Pro vars grafikdel ligger på 4,2 TFLOPS. I en intervju med IGN säger Xbox produktchef Albert Penello att spelare direkt kommer märka en skillnad mellan de två konsolernas grafiska prestanda. Enligt honom kommer Xbox ha ett märkbart övertag och vara den mer kraftfulla konsolen.

Playstation 4 Pro släpps i Sverige den 10 november för 4 490 kronor. Än är inget släppdatum satt för Xbox Scorpio, men Microsoft säger att de planerar ett släpp lagom till julhandeln 2017. Prismässigt siktar de på en nivå som känns "rimlig" för konsolspelare.