Under förra året lanserade Sony Playstation 4 Pro, en kraftfullare version av företagets konsol Playstation 4. Denna kommer med avsevärt kraftfullare hårdvara, som gör det möjligt att driva spel i 4K UHD-upplösning samt ge en bättre upplevelse i VR tillsammans med Playstation VR.

Många av de speltitlar som lanserats sedan introduktionen av konsolen har optimerats för denna, med högre upplösning och i vissa fall även högre bilduppdateringsfrekvens. I och med mjukvaruversion 4.50 implementerar nu Sony vad de kallar för Boost Mode, ett läge tänkt för spel som inte optimerats specifikt för Playstation 4 Pro.

I ett blogginlägg förklarar Sony att det nya läget gör det möjligt även för icke uppdaterade spel att dra nytta av Playstation 4 Pros snabbare grafikdel och processor. Detta ska ge en kännbar förbättring när det kommer till spel som inte är låsta till en specifik bilduppdateringsfrekvens och även kortare laddningstider, beroende på speltitel.

Utöver detta lägger de även till stöd för externa hårddiskar, där en hårddisk på upp till 8 TB kan kopplas in i spelkonsolen via USB 3.0. Den nya mjukvaruversionen finns tillgänglig nu och släpps till både Playstation 4 och Playsation 4 Pro. Det nya Boost Mode finns dock endast till Playstation 4 Pro.