Turerna kring försäljningen av Toshibas minnesverksamhet har varit många, där företaget efter en tids letande meddelade att de hittat en köpare för denna. Detta ändrades dock kort därefter, då de olika parterna inte lyckats nå en överenskommelse.

Nu rapporterar bland annat Bloomberg att det japanska bolaget återigen hittat en ny köpare i en grupp ledd av det amerikanska investeringsbolaget Bain Capital. I gruppen uppges bland företag såsom Apple, Dell och SK Hynix ingå och tillsammans har de kommit överens om en summa på motsvarande 144 miljarder kronor.

Apple uppges vara intresserade av verksamheten då de har ett stort behov av minneskretsar för företagets Iphone- och Ipod-modeller. Uppköpet gör dem även mindre beroende av Samsung, som idag är den största tillverkaren när det kommer till tillverkning av flashminnen.

Det är sedan tidigare känt att bolaget säljer minnesverksamheten på grund av ett stort behov av kapital. Detta då företagets kärnreaktorverksamhet i USA gjort förluster i miljardklassen och de måste få in pengar innan slutet på mars nästa år för att inte avnoteras från den japanska börsen.