Skruvmejsel är det i särklass mest användbara verktyget när det kommer till datorbyggande, där en vanlig kryssmejsel duger till det mesta. För den som petar med andra teknikprylar finns däremot en uppsjö av skruvhuvuden av mer eller mindre ovanlig typ, inte sällan utformade för att hålla pyssliga användare borta från reparation och modifikation. Tillsammans med en bitssats laddad för just sådana tillämpningsområden utökar nu Corsair produktportföljen med en skruvmejsel.

Det rör sig om en plastlåda fylld med 65 olika, nickelpläterade bits samt ett svart skruvmejselhandtag. Det senare har roterande topp och lättrat mittenparti, och sällskapas av en böjlig förlängare för att nå svåråtkomliga skruvar. Den svarta plastlådans lock har dels olika fack, dels en magnetisk yta som kan användas för att hålla koll på skruvarna.

Corsair 2.jpg

Corsairs nya produkt har namnet PC DIY Precision Toolkit och att elektroniksfären är i fokus syns på bitssatsen. I sortimentet finns vanliga varianter som spår, kryss och torx, men även mer sällsynta tri-wing och pentalobe som förekommer i bland annat Nintendos respektive Apples produkter. Därtill finns en variant ämnad att skruva distanserna som håller moderkortet på plats i datorchassit.

Med tanke på att Corsairs sortiment redan innehåller allt från stolar och skärmar till primärminnen och kylning är ett hårdvaruspecifikt skruvmejselpaket inte oväntat. Företaget är inte heller ensamt med ett sådant paket, där exempelvis väletablerade reparationssajten Ifixit sedan många år säljer snarlika produkter. Med prislapp om 35 USD ser Corsairs nykomling ut att ta sikte på Ifixits Mako Precision Bit Set, som med 64 bits går loss på 40 USD.

Corsairs skruvmejsel är tillgänglig via företagets europeiska webbplats och går att beställa för runt 420 kronor.

Innehåller din verktygslåda något för alla teknikprylar?