Trådlös laddning är bekvämt, även om hastigheten ibland lämnar en del att önska. Nya musmattan JSD kan lösa en del av problemet genom att hålla din mus och tangentbord vid liv oändligt, så länge musmattan är inkopplad i väggen.

Lightsalt heter företaget bakom musmattan som erbjuder en total laddningsyta på 580 kvadratcentimeter. Dessa är indelade i två områden där den högra sidan används för att ladda mus och tangentbord, medan den vänstra kan ladda telefoner och trådlösa hörlurar med QI-stöd. Oavsett del är ytorna stora nog att förse samtliga enheter på skrivbordet med ström med en sammanlagd uteffekt på 30W.

Även om det finns brett stöd att ladda QI-kompatibla enheter finns det inte lika omfattande bredd på mus- och tangentbordssidan. Tangentbordet som går att ladda är framtaget av företaget själva som, utöver stöd för laddning, kommer med en unik hexagonal form på knapparna. Brytarna som skickas med är TTC Frozen Silent-brytare, men dessa är hot swappable och kan ersättas lätt med verktyg. Utöver detta erbjuds RBG-belysning och magnetiskt handledsstöd.

Vid sidan av tangentbordet erbjuds även en trådlös mus med nätt och ergonomisk design som ska göra den bekväm att greppa. Vikten ligger på 70 gram och brytarna ska ge distinkt klickkänsla, samtidigt som de är tysta. Vill du använda andra möss finns även modul som gör att Logitechs möss med Powerplay-stöd fungerar med JSD-mattan.

this_desk_mat_wirelessly_charges_your_keyboard_mouse_smartphone_AirPods_1.webp
this_desk_mat_wirelessly_charges_your_keyboard_mouse_smartphone_AirPods_3.webp

Detta är inte första musmattan med möjlighet att ladda prylar trådlöst. Bland annat har Razer, Corsair och Logitech släppt egna varianter i segmentet. Razer och Corsair har släppt musmattor med områden med QI-laddning, medan Logitech har Powerplay-musmattan som fungerar med utvalda möss.

En Kickstarterkampanj för musmattan och tillbehören har dragit igång och målet har redan nåtts. Om produktionsplanerna går som planerat väntas första enheterna skickas i november, vilket även gäller paketen med musmatta samt tangentbord och mus. I skrivande stund är det möjligt att förboka exemplar för 79 USD, motsvarande 1 100 kronor inklusive moms, för JSD-mattan, medan musmatta, tangentbord och mus kan fås för 199 USD, ungefär 2 750 kronor inklusive moms.

Vad vill du ladda trådlöst?