Utvecklaren ”XSS Fox” har gjort något som lär få en och annan datoranvändare en aning sjösjuk, rapporterar Extreme Tech. Ett Mastodon-inlägg av en annan utvecklare undrade om det bästa är att ha en skärm stående (underförstått att övriga skärmar är liggande), vilket fick henne att börja tänka – och experimentera.

I Windows och Mac OS går det bara att rotera en skärm 0, 90, 180 eller 270 grader men i Linux går det att välja vilken rotation som helst. Med en skärm där stativet tillåter valfri vinkel går det sedan att använda datorn med vad XSS Fox kallar en diagonal upplösning. Med en ultrabred skärm kommer hon fram till att 22 grader är den optimala lutningen – det ger längsta möjliga horisontella linje från hörn till hörn.

Det ser inte klokt ut, men övningen visar ändå på några intressanta möjligheter. XSS Fox påpekar till exempel att tekniken kan hjälpa till att göra bilden helt vågrät om skrivbordet eller golvet inte är det, genom att välja 1-2 grader lutning. Och om inte annat kan det vara ett kul partytrick – eller ett sätt att busa med någon.

Andra har också snappat upp den intressanta tekniken: