Det har under ett par månaders tid varit känt att Nvidia ämnar lansera en variant av Geforce RTX 3050 bestyckad med 6 GB grafikmminne. En utländsk återförsäljare verkar dock redan ha laddat upp information om ett par modeller från partnertillverkaren Palit. Bland de tre uppladdade grafikkorten är två av dem bestyckade med Palits luftkylare StormX medan den tredje verkar ingå i den på passivt kylda produktserien KalmX.

Detta verkar gå i linje med tidigare rykten om att den nya varianten av Geforce RTX 3050 ska kunna hållas vid 75 W, detta trots att återförsäljarens information anger TBP-värdet till 115 W.

Ytterligare en noterbare detalj är att enligt bilden som laddats upp via återförsäljaren kommer StormX-varianten av grafikkortet att bestyckas med den kortare ×8 längden på PCI Express-anslutningen. Detta är i kontrast till de modeller som på senare tid har lanserats med en fullängds-anslutning för PCI Express, dock med signalbanor dragna till hälften av stiften.

Geforce RTX 3050 med 6 GB grafikminne förväntas se dagens ljud under första kvartalet 2024, vad priset blir och hur tillgängligheten på den svenska marknaden ser ut får framtiden utvisa.