När Apple släppte sitt efterlängtade mixed reality-headset i början av februari var det enbart i USA. Senast företaget begränsade en ny produkt till hemlandet var kreditkortet Apple Card, och det har nog mer med den hårt reglerade finansmarknaden att göra än något annat. Vision Pro däremot har begränsad tillgång och kräver stora investeringar av Apple i att utbilda butikspersonal, så att det inte släpptes globalt från början är förståeligt.

Men nu ser det ut att börja röra på sig, och headsetet kan snart vara på väg till de första ytterligare länderna. Macrumors rapporterar att kod i headsetets operativsystem avslöjar att systemet snart får stöd för ett gäng nya språk och dialekter som pekar på de länder det verkar vara på väg till: Australien, Frankrike, Japan, Kanada, Kina (inklusive Hong Kong), Singapore, Tyskland och Storbritannien.

Analytikern Ming-Chi Kuo påstår att Apple kommer inleda den internationella utrullningen innan WWDC-konferensen i juni, och att prognosen för antal tillverkade headset under 2024 har ökat från 500 000 till 800 000 enheter.