Att spendera helgen med att följa SweClockers stora jultävling är en spännande uppgift. Massvis julpyntade logotyper skickades in, men tyvärr finns det bara plats för en vinnare. Uppgiften att välja ut det allra bästa bidraget föll på medlemmarna som med en bra bit över tusen röster avgjorde tävlingen.

Med nära hälften av rösterna var det aldrig någon överraskning om vilken som blev favoriten. Ett 3D-renderat vinterlandskap ackompanjerad av en belyst och snöklädd logotyp tillsammans med en liten mysig stuga utgjorde bidraget som tilltalade medlemmarna allra mest.

Bakom den mycket proffsiga julpyntningen står ingen mindre än Frederik ”Sir_Manfred” Sjölund, som förutom äran att få pryda SweClockers framsida också kammar hem en portabel hårddisk från Iomega. SweClockers redaktion gratulerar Frederik, och önskar alla medlemmar och läsare en riktigt god jul!

Intervju

Vad tänkte du på när du julpynta logotypen? Hade du någon särskild inspirationskälla?

– Jag tänkte egentligen inte så mycket. Jag lät bara kreativiteten flöda. Försökte få ut så mycket som möjligt från den något begränsade kreativa friheten som tilläts i tävlingen. Jag tänkte att ett snölandskap, hur kliché det än är, oftast förknippas med julen. Jag började med att experimentera med material för att få den där kalla snökänslan. Jag ville ha snö både i förgrunden och i bakgrunden.

Hur skapades bilden, var det någon speciell teknik du använde dig av?

– Jag använde mig av 3D Studio Max till att börja med. Eftersom jag arbetar som 3D-grafiker så var det ju det självklara valet för mig. Jag började då med att placera loggan på ett ”maskat plane” mitt i scenen. Därefter placerade jag ut ett till plane som jag sedan formade till landskapet. Material och sådant kom till efter det samt ljussättning. Efter att jag petat ut lite renderingar som jag blev nöjd med använde jag Photoshop och efterbehandlade dem.

Har du någon favorit bland de övriga finalisterna?

– Jadå! Fast först vill jag nämna att det fanns väldigt många otroligt bra bidrag i den ursprungliga tråden. Min personliga favorit bland finalisterna var nog Patos. Den var clean och hade med det mesta från julen.

Den hemliga vinsten från Iomega är inget mindre än den julröda portabla hårddisken Ego. Några spontana tankar kring vad du kommer att använda den till?

– Oj! Hårddiskutrymme är alltid välkommet. Den kommer jag nog använda flitigt till allt möjligt. Främst transportera data mellan hemmet och jobbet. Hårddiskutrymme har ju en tendens att ta slut, så vinsten är perfekt.

Sist men inte minst, vad önskar du dig i julklapp?

– En Merry Quadmas! Egentligen inget speciellt, men det är aldrig fel med hårda välkylda paket.

Tack för pratstunden, och hoppas du får en riktigt god jul!

– Tack själv, och detsamma!