Inledning

Nu är Intels Developer Forum slut och vi skall försöka summera en del av allt vi såg. De stora föreläsningarna kallas Keynotes och de kan man se alla utan att missa något. Men utöver detta förekom även en mängd mindre föreläsningar där man helt enkelt fick välja vad man tyckte var mest intressant. Vi valde främst de som handlade om den nya arkitekturen Nehalem.

För nostalgikern gick det inte att missa intervjun med Steve Wozniak som Moira Gunn gjorde. De gick igenom en hel del kring när han och Steve Jobs startade Apple till nyare teknik och Wozniak visade sig vara lika prylgalen som vanligt. Hans passion numera är bland annat Segways och andra allmänt udda produkter. Wozniak var glad att Steve Jobs var tillbaka på Apple och skämtade om att I:ett i Ipod stod för Intel.

Omvärlden lär sannolikt minnas Steve Wozniak som ingenjören som hittade vägar till fungerande, relativt billiga och små datorer. Steve Jobs var sedan mannen med visionerna och som var duktig på att sälja Wozniaks produkter.