Palit startade 1988 och har sedan dess producerat grafikkort, främst med Nvidia-kretsar men även Ati-kretsar de senaste åren. Här i Sverige har märket varit ett budgetalternativ och inte sålts av så värst många återförsäljare.

Taipei, Taiwan (Tech Messenger) -- Established in 1988, Palit Microsystems is famous for its stable, excellent, and innovative graphics cards. Today, Palit officially announces its entry into motherboard market; this information must shock the industry.

Det nya moderkortet som inte är budgetorienterat bygger på Intels styrkrets P35. Modellnamnet är P35A (samma namn som Foxconn) och är ett hyfsat alldagligt moderkort. Vi ser fyra minnesplatser som stödjer maximalt 8 gigabyte ddr2-minne. Moderkortet har två stycken pcie x16-portar, två stycken pci-portar samt två pcie x1-portar.

Nätverkskortet stödjer gigabit-hastigheter och är från tillverkaren Realtek. Modellnamnet är 8110SC. Ljudkortet heter ALC883 och kommer också från Realtek. Moderkortet har en fyrfasig spänningsmodul till processorn och har aluminium-flänsar på syd- och nord-brygga.

Andra moderkort är 945GC1066 och 945A1066 som bygger på Intels styrkrets 945GC samt moderkorten N68S och N61S som bygger på Nvidias styrkretsar MCP68S respektive MCP61S.

Läs mer om moderkorten hos Palit. Huruvida de kommer att säljas i norden återstår att se.