Linksys NAS200 fungerar även som en media-server för hemmet då den stödjer strömmning av media till exempelvis htpc-datorer. Enheten har inbyggd ftp- samt http-server samt stöd för ddns. Vidare stöds fildelning i nätverk via ftp, http eller smb.

NAS200 har två stycken hårddiskplatser för serialata-hårddiskar och någon övre lagringsgräns nämns inte i specifikationerna vilket betyder att man utan problem kan lagra två terabyte data i enheten. Raid-lägen som stöds är raid 0 samt raid 1. Via två stycken usb-portar kan man dessutom ansluta extra lagring via usb-minne eller usb-hårddisk.

Via en "Backup"-knapp på enhetens framsida så görs en automatisk säkerhetskopering. Den skall även komma med en "komplett backupmjukvara," men vad denna heter nämns inte i pressmeddelandet.

Andreas Bohman som är nordenchef på Linksys kommenterar:

Med NAS200 kan man organisera sitt innehåll på en central plats, även när man inte är hemma. Därmed blir det enklare att administrera och organisera sin ständigt växande samling med innehåll, samtidigt som man på ett enkelt sätt kan backa upp oersättliga personliga minnen som digitala fotografier.

Läs mer om NAS200 hos Linksys. Referenspriset ligger på cirka 1 900 kronor exklusive hårddiskar. Den förväntas bli tillgänglig från återförsäljare i nästa månad.