Det svensk-engelska-brasilianska företaget Medison är tillbaka på banan och lovar att leverera datorer till sina kunder. Många har tvivlat på äktheten i deras erbjudande om en mer eller mindre normalutrustad bärbar dator för cirka tusen svenska kronor, inte minst sedan företagets webbplats försvann i förra veckan. Det tillfälliga avbrottet berodde på en ”omdirigering” av trafiken, enligt pressmeddelandet.

Företagets vd Valdi Ivancic bemöter även anklagelserna om att pengar dragits från kundernas bankkonton trots att inga datorer levererats. Den amerikanska säljpartnern 2Checkout ska inte ta betalt förrän leveransen har verifierats, vilket stämmer överrens med företagets policy. Alla tveksamheter kring Medison och erbjudandet avfärdas som ”rykten och lögner”.

Vi på Medison uppmanar Er som följer Medison och det som skrivs om företaget eller nyckelpersonerna, att inte tro gå på rykten och lögner om att detta skulle vara en bluff. Vi är seriösa affärsmän och gör detta för att ge alla en jämlik möjlighet att få ett demokratiskt redskap som vår Celebrity laptop är. Vi erbjuder detta redskap för ett pris som tidigare var omöjligt att få som konsument. Vi tar vårt fulla ansvar och vi tar hand om våra konsumenter och blivande Celebrity-ägare. Vi kommer att leverera!.

I pressmeddelandet framgår dock inte någon ny tidsplan för leveranserna av tusenkronorsdatorn. Det ursprungliga leveransdatumet var satt till i mitten av augusti, för att sedan skjutas upp till slutet av samma månad. Nästan två veckor senare har ännu inga datorer synts till, och frågan kvarstår om företaget kommer att lyckas leva upp till sina åtaganden gentemot kunderna.

Pressmeddelandet kan läsas i sin helhet hos Computer Sweden.