I början av 2005 släppte Lacie först sin Silverscreen-enhet som då fanns i storlekar upp till 80 gigabyte. Lagringsmässigt har kapaciteten ökat rejält på den Silverscreen-enheten som har lanserats idag. Så värst mycket specifikationer har inte släppts idag, men lär följa de närmsta dagarna.

Storlekarna som finns att välja mellan på Lacies nya Silverscreen-enhet är 320 eller 500 gigabyte. Enheten har en usb-anslutning till datorer vilket man kan ladda över filmer, jpeg-bilder och mp3-filer till hårddisken. Via en digital optisk anslutning kan man antingen koppla enhetens ljudkort till en förstärkare eller direkt till teven. Bilden förs över via en komponentkabel som stödjer hd-material enligt Lacie.

Vidare är Silverscreen certifierad för uppspelning av Divx-media och stödjer även Dolby Digital 5.1 via den optiska ljudutgången. Vilka andra utgångar enheten har nämns inte i det korta pressmeddelandet vi erhöll idag. Salem Tirane som är produktchef på Lacie kommenterar:

The LaCie silverscreen is an excellent value for the vast majority of people with extensive libraries of digital entertainment content. This product provides easy playback of the most popular audio and video formats,

Än så länge har Lacie inte lagt upp någon information om den nya Silverscreen på sin webbplats, men detta lär följa inom kort. Lacie har ett referenspris på cirka 2 295 kronor men vad vi sett är enheten billigare i butik.