På grund av att flera stora tillverkare missbedömde efterfrågan på ddr2-minnen har priserna rasat otroligt mycket de senaste månaderna. Medan priserna från distributörer och tillverkarna själva har sänkts har även butikerna börjat priskriga på allvar med ddr2-minnen.

I skrivande stund kan man köpa ett en-gigabytesminne för 199 kronor enligt sökmotorn Prisjakt. I detta fall kom minnet från tillverkaren Kingston och modellen är Valueram med en frekvens om 667 megahertz. En två-gigabytesmodul får man för 780 kronor.

Ett paket om två stycken en-gigabytesmoduler från tillverkaren Corsair går för 649 kronor. Sistnämnda är entusiastminnen och stödjer Nvidias förbättrade spd-teknik epp. Sist men inte minst, om man inte har krav på prestanda kan man införskaffa ett paket med två stycken en-gigabytesmoduler från Kingston för 393 kronor, vilket är löjligt lågt.

Många har tagit detta tillfälle och införskaffa nya minnen. Vissa har blivit besvikna då 32-bitarsversionen av Windows XP inte klarar att hantera fyra gigabyte, utan endast cirka 3,12 gigabyte minne. 64-bitarsversionerna av Microsofts Windows-operativsystem klarar dock av fyra gigabyte minne samt mer.

Än så länge pekar priserna neråt och vi kan möjligen inom en månad köpa ännu billigare minnen. Men någon gång vänder det och när det vänder så kommer det relativt fort om vi tittar på tidigare minnesprisras.