Vi [news id="6980"]rapporterade[/news] igår att Displayport förmodligen kommer att komma starkt i nästa år. Styrkretsen RS780 från AMD och Eaglelake från Intel skall tekniskt stödja Displayport, och vi har sett ett par monitorer från bland annat Samsung och Dell som stödjer tekniken. Tredjepartsgrafikkort har det dock varit dåligt om tills idag, då det har publicerats bilder på ett ATI RV635-baserat grafikkort som har Displayport-portar.

RV635 är ATI:s kommande Radeon 3600-serie som bygger på 55-nanometersteknik och stödjer Direct X 10.1. Grafikkortet som har fotats hos Hothardware har en Displayport samt en DVI-D i anslutningsväg. Det ser ut som en färdig produkt och frågan är om alla Radeon 3600-baserade grafikkort kommer att ha en Displayport-anslutning.

Enligt Dave Altavilla hos Hothardware går det utmärkt att koppla in ytterligare monitorer i en kedja på en Displayport-kabel vilket gör att man kanske kan koppla in fyra monitorer på en kabel som kopplas till grafikkortet. Med HDMI och DVI krävs det en port för varje monitor. De har testat grafikkortet på en icke lanserad monitor som förutom Displayport har HDMI och DVI-D.

Läs mer hos Hothardware.