När kodarna på Sisoft lägger till stöd för nya system har de två val. Antingen körs prestandatesterna med en tråd per kärna, eller så körs testerna med en tråd per processor. Detta för att vissa system får bättre prestanda i ett av lägena. Exempelvis så presterar Penryn bättre med en tråd per processor där AMD K8 med DDR2 presterar bättre med en tråd per kärna.

Sisoft hade inte tillgång till en Phenomprocessor när Sandra XII lanserades, och de gjorde fel val. Phenom har mycket bättre minnesprestanda om en tråd körs per kärna. Den uppdaterade versionen, Sisoft Sandra XII SP2, löser det här problemet.

Hårdvarusajten Legit Reviews har prestandatestat en Phenom och jämför skillnaderna mellan Sandra XII och Sandra XII SP2. Skillnaderna är ganska stora; från 4789 megabyte per sekund till 9624 megabyte per sekund. Detta är nästan en fördubbling av prestanda.

Detta resultatet påverkar givetvis inga andra prestandatestprogram än Sisoft Sandra, så AMD Phenom har samma prestanda i spel, multimediaprogram och andra prestandatestprogram som tidigare prestandatester visat.

Källa: Legit Reviews.