Kabinetten är gjord i aluminium och har två stycken fötter i plast. På framsidan hittar vi en startknapp, en omstartsknapp samt lysdioder som indikerar om enheten är på samt om den används. Det finns även en USB-port. Baksidan har en gigabit-nätverksport, strömkontakt samt en till USB-port.

NAS-enheten får anses som hyfsat avancerad. Vi ser bland annat en ARM 9-processor på 400 megahertz och integrerat 64 megabyte minne. Raid-lägena som stöds är 0, 1 samt jbod (just a bunch of disks). Kör man i jbod-läge kan man kryptera informationen med 128 bitars AES-kryptering. Filsystemen som går att använda är EXT2, EXT3 samt FAT32.

Fildelning sker via Samba, NFS eller FTP. Den stödjer DHCP och kan även användas som Itunes-server om man så önskar. All konfigurering sker via ett webbgränsnitt som även innehåller en Bittorrent-klient så att man kan ladda ner från Internet med datorn avslagen. USB-portarna gör att man dels kan ansluta externa hårddiskar och använda dem som NAS-enheter och dels använda Icy Box-enheten som en skrivarserver med nätverksfunktion.

Någon prisuppgift finns inte i skrivande stund. Den har heller inte setts i våra svenska butiker men dyker förhoppningsvis upp inom kort.