Emana stödjer trådlöst 802.11b samt 802.11g och har även en vanlig nätverksanslutning (RJ-45) om man önskar köra via sladd. Enheten är inte begränsad till speciella format eller DRM-skyddad musik och kan spela upp alla format som man kan spela på PC:n. Ett program som man måste installera på datorn skickar helt enkelt vidare informationen till Emana-enheten.

Detta betyder att man kan spela format som FLAC, Ogg Vorbis och APE utan några problem. Programmet Ewave som skickare vidare informationen har även stöd för en mängd olika radiostationer på Internet. Det finns också stöd för alla musikspelare på marknaden: Itunes, Media Player, VLC, Winamp och så vidare.

Emana stödjer WEP-kryptering för informationen som skickas trådlöst och har en integrerad ARM9-processor på 200 megahertz. Tyvärr finns inga digitala utgångar till stereon på enheten och man får nöja sig med två stycken RCA-anslutningar.

eMana är namnet på en ny musikadapter som kan spela upp all musik från din dator på en stereo eller ett par aktiva högtalare som placeras i valfritt rum i hemmet. Den ansluts till fast eller trådlöst hemma-nätverk och klarar alla typer av musikfiler och internetradio. Ingen avståndsbegränsning, förutom räckvidden för det fasta eller trådlösa nätverket finns.

Läs mer om Emana hos Digilive. Än så länge har enheten inte setts i butiker men det rekommenderade priset ligger på cirka 1 300 kronor.