Att Alienware började sälja datorer med 3x Geforce GTX 280 så fort de fick chansen lär inte förvåna någon. Det Dell-ägda företaget är kända för att sälja extremt dyra datorer utrustade med de kraftfullaste komponenterna som går att köpas för pengar. Tre stycken nya värstinggrafikkort i SLI är den naturliga uppgraderingen för Alienwares värstingsystem.

Den som följt marknaden för exklusiva datorer vet att Asus försöker slå sig in, och även det företaget har börjat sälja datorer med trippel-SLI och GTX 280. Det senaste året har Asus konkurrerat mot Alienware med bärbara och stationära datorer med väl tilltagna specifikationer.

Alienwares bästa system heter Area-51 ALX. Förutom de tre grafikkorten går datorn att utrusta med en Core 2 Extreme QX9770 överklockad från 3,2 GHz till 4,0 GHz. Vidare säljs datorn med upp till 4 gigabyte DDR3-minne.

Asus dator är ARES CG6155, som har samma grafikkortsystem som Area-51 men annan processor. Asus har valt att utrusta datorn med en Core 2 Extreme QX9650, även den överklockad till 4,0 GHz.

Smakar det så kostar det. Alienwares dator går lös på inte mindre än 56 000 kronor, svensk moms inräknad. Den konfigurationen har heller inte det bästa hårddisksystemet, eller någon medföljande skärm, eller för den delen ett bra ljudkort. Lägger man till denna hårdvara och en 27 tum-skärm kostar systemet hela 75 000 kronor.

Asus har ännu inte släppt några prisuppgifter, men förmodligen handlar det om summor i nivå med Alienware.

Källa: Alienware, Asus.