Flera tunga namn i industrin har uttryckt oro för de billiga datorerna och vad de kommer att få för effekter på försäljningen av kraftfullare men dyrare modeller. Intel och Dell har lanserat hårdvara i segmentet, men båda tillverkarna ser helst att datorerna säljs vid sidan om kraftfullare system – inte som ersättare till "riktiga datorer".

Fujitsu har kommenterat att datorerna är väldigt svåra att tjäna pengar på, och tillverkaren har därför valt att vänta med att lansera en egen Eee PC-konkurrent. Nu har även AMD beslutat att avvakta. Om konsumenter köper en billig bärbar som komplement till ett kraftfullare system ser AMD en ljus framtid. Om datoranvändare istället börjar köpa de billiga systemen istället för kraftfullare modeller ser AMD däremot ett problem.

If you can't grow the market with this form factor, then what you're providing is a lower experience for less money, which isn't good for the consumer and isn't good for the [hardware maker="maker"], and really isn't good for the channel as well.

AMD kommer därför att vänta med att lansera en konkurrent till Intel Atom. Istället kommer företaget att följa hur marknaden utvecklas.

We haven't announced anything for this type of cheap mini-notebook and we're still taking this wait-and-see attitude.

Även om AMD kommer att skjuta på en eventuell lansering av ekonomiska skäl arbetar ingenjörerna vidare. Processorn det talas om drar mindre än 8 watt och är baserad på Athlon 64.

Källa: Infoworld.