Lanseringen av Intels värstingprocessor Core i7 rycker allt närmare, och redan har flera tillverkare visat upp moderkort baserade på styrkretsen X58. Tidigare har det varit känt att X58, precis som äldre styrkretsar från Intel, kommer att stödja AMD:s Crossfire-teknik. Detta gör det möjligt för flera Radeon-grafikkort att arbeta tillsammans i samma datorsystem för bättre prestanda.

Nvidias motsvarande teknik SLI har det varit värre med. Tidigare uppgifter har gjort gällande att endast moderkort utrustade med specialkretsen NF200 ska ha stöd för tekniken, vilket resulterat i en del skepsis bland moderkortstillverkare som inte gärna vill dra på sig extra produktionskostnader.

Några tillverkare har dock gett kryptiska ledtrådar om att SLI kan komma att fungera utan NF200. Nu har Nvidia gått ut med hemligheten: Intels X58 behöver inte någon specialkrets för att SLI ska fungera.

Nvidia kräver dock fortfarande att moderkort ska certifieras av företaget för att få marknadsföras som redo för SLI. De certifierade modellerna kommer att stödja SLI med upp till två, tre eller fyra grafikkort, beroende på antalet PCI Express-portar.

Intel Core i7 är den första processorn från Intel som baseras på den nya arkitekturen Nehalem. Modellen riktas till entusiaster som inte är rädda att betala för bättre prestanda, och kommer med bland annat med fyra kärnor, Hyperthreading och integrerad minneskontroller för tre kanaler DDR3.

Källa: Tech-Report.