En av nyheterna i Firefox 3 är bättre säkerhetsfunktioner, bland annat för att bekämpa bedrägerier och phishing. En specifik funktion är att som standard helt enkelt spärra anslutningar till webbplatser som utger sig för att vara någon annan, något som är speciellt vanligt vid bedrägerier som involverar Internetbanker eller betalningstjänster som PayPal.

Mer tekniskt handlar funktionen om de certifikat som krävs för att den säkra anslutningsmetoden https ska fungera. Certifikatet utfärdas till en viss domän, och signeras sedan av en tredje part som webbsajtens besökare kan lita på. Om en suspekt webbsajt försöker använda ett certifikat till någon annan domän, eller om certifikatet inte är signerat, anar Firefox 3 oråd och stänger anslutningen.

Denna säkerhetsfunktion har kritiserats av webbutvecklare då den i vissa situationer kan blocka legitima webbplatser, något som hänt i AMD:s fall. AMD:s program, drivrutiner och andra nerladdningar ligger på webbhostföretaget Akamai, och AMD försökte under helgen använda deras certifikat på sin domän.

Under måndagen fixade AMD certifikatproblemet, men AMD har fortfarande problem med webbsajten och drivrutiner går ännu inte att ladda ner.