De flesta stora moderkortstillverkare har visat upp modeller som stödjer Intels kommande Core i7. Den entusiastinriktade processorn lanseras i årets fjärde kvartal, och ackompanjeras av styrkretsen X58.

MSI har redan visat upp en första modell som stödjer den nya processorn. Moderkortet X58 Eclipse riktas till renläriga entusiaster, men fler varianter är på väg. Moderkortstillverkaren planerar en något mer nedbantad version samt ett riktigt lyxpaket, vilket placerar Eclipse i mitten av värdestegen.

Skillnaderna mellan de tre moderkorten är till största del relaterat till antalet grafikkort som får plats. Den nedbantade "Platinum" klarar av två grafikkort, "Eclipse" fixar tre medan modellen som kallas för "Über overclocker" tar hela fyra grafikkort. Samtliga hanterar både AMD:s Crossfire och Nvidias SLI.

"Über overlockers" fyra grafikkortsplatser klarar utöver Crossfire också av Nvidias konkurrerande teknik SLI. Detta betyder att upp till tre Geforce kan kombineras, och att ett fjärde grafikkort kan användas för fysik med PhysX.

Till de två mest påkostade modellerna följer det med ljudkort från Creative, närmare bestämt X-Fi Xtreme. Separat kostar detta instickskort några hundralappar, vilket möjligtvis kan göra att priset för de båda moderkorten blir något högre än väntat.

MSI lovar också en satsning på kvalitet. Bland annat har de nya modellerna kraftfullare spänningsreglering och kondensatorer av hög kvalitet.

De tre X58-baserade moderkorten lanseras i slutet av året, förmodligen samtidigt som Intels Core i7 dyker upp i handeln. De flesta uppgifter pekar mot en introduktion i oktober eller november.

Källa: Tweaktown.