Sedan AMD köpte ATI för över två år sedan har tillverkaren gått i förlust. Processortillverkaren har sedan dess vidtagit flera åtgärder för att lösa problemet. Våren 2008 avskedades 1 600 anställda, runt tio procent av arbetsstyrkan. I november avskedades ytterliggare 600. AMD har dessutom bytt ut sin vd, och påbörjat omstruktureringar som delar företaget i två.

AMD:s åtgärder började få effekt tredje kvartalet förra året, då tillverkaren kunde visa upp en viss vinst. Den ekonomiska krisen har dock slagit hårt mot AMD sedan dess, och företaget måste därför vidta fler åtgärder för att nå vinstmålen samtidigt som efterfrågan på hårdvara sjunker på alla marknader.

Processortillverkaren kommer därför att sparka 1 100 anställda, vilket blir den tredje vågen avskedningar på ett år. Företaget har totalt 15 000 anställda, varav 3 000 numera jobbar på The Foundry Company. Dessa påverkas inte av nedskärningarna.

Även de anställda som inte blir avskedade får en negativ överraskning. Lönerna sänks med tio procent och för timanställda med fem procent. De högsta cheferna sänker sin lön med 20 procent, och mellanchefer får en lönesänkning på 15 procent.

AMD hoppas att minskningen av arbetsstyrkan är tillräcklig för att vädra ut den ekonomiska stormen. När processortillverkaren börjar gå i vinst igen återstår att se.

Källa: AP[/url].