Den första publika betaversionen av Windows 7 har testats av miljontals förväntansfulla användare. Åsikterna är tämligen entydiga: det nya operativsystemet är redan nu mycket välpolerat och fungerar över förväntan.

Nu avslöjar Microsoft att nästa steg i utvecklingsprocessen är att ta fram en Release Candidate. Detta kallas en version som bedöms vara så pass färdig att om den går igenom kvalitetskontrollen kan bli det slutgiltiga Windows 7 (RTM).

Milstolpar

  1. Pre-beta

  2. Beta

  3. Release Candidate (RC)

  4. Release To Manufacturing (RTM)

  5. General Availability (GA)

I bloggposten berättar Microsoft om att de har ett nära samarbete med tillverkare, kunder och utvecklare för att försäkra sig om att så många datorkonfigurationer som möjligt fungerar med det nya operativsystemet från början. Redan nu fungerar de flesta drivrutiner för Windows Vista med Windows 7.

Utvecklarna avslöjar också att Windows 7 RC1 släpps som en uppdatering till den nuvarande betaversionen. Användare som har det nya operativsystemet installerat kan därför se fram emot en smärtfri övergång till nästa utvecklingsversion.

Microsoft har ännu inte tillkännagivit något officiellt lanseringsdatum. Många förutspår dock att det nya operativsystemet dyker upp i butiker under sommaren.

Källa: MSDN.