Tisdagens rättegång inleddes klockan 9 i Stockholms tingsrätt. Åklagare Håkan Roswall börjar intressant nog med att ändra brottsrubriceringen till ”medhjälp till tillgängliggörande”.

Jag tänker förenkla till medhjälp till tillgängliggörande och kommer därmed att frånfalla alla påståeden om exemplarframställning helt eller delvis. Jag kommer bara att begränsa mig till den ursprungliga torrenten.

Roswall fortsätter sedan under förmiddagen med att lägga fram bevis för att The Pirate Bay möjliggjort intrång i upphovsrätten. Dessa bevis inkluderar precis som i måndagens rättegång loggar från bittorrentklienter.

När åklagaren tar upp bevis i form av torrent-filer från The Pirate Bays servrar gör Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij tekniska invändningar. Med enbart torrentfilerna går det nämligen inte att bevisa att just The Pirate Bay används som tracker.

Under resterande tiden av förmiddagen och eftermiddagen går Roswall igenom fakturor och andra dokument för att binda de fyra åtalade till The Pirate Bay. När det är klart anser sig åklagaren färdig med sin sakframställan.

Rättegången fortsätter på onsdag.