Sveriges Radio kunde under morgonen avslöja att The Pirate Bay-domaren Tomas Norström har flera kopplingar till företrädarna för film- och skivbolagen. Bland annat är han tillsammans med Pontén, Danowsky och Wadsted med i Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU), som arrangerar möten och seminarier om upphovsrättsliga frågor.

Föreningens verksamhet bestod liksom tidigare år i arrangemang av studiedagar, diskussioner och föredrag om angelägna upphovsrättsliga och därtill anknytande rättsliga fenomen. Föreningen har även främjat ett internationellt informationsutbyte inom det upphovsrättsliga området, främst genom organisationen ALAI, Association Litteraire et Artistique Internationale, till vilken föreningen är ansluten såsom en av dess nationella medlemsgrupper.

Bland de stödjande medlemmarna syns Svensk filmindustri, IFPI, Svenska musikerförbundet och Filmproducenternas rättighetsförening, som alla förespråkar skärpt lagstiftning för upphovsrättsbrott. SFU är också ansluten till ALAI, en fransk intresseorganisation för rättighetsinnehavare som har som första punkt i stadgarna att ”försvara och verka för internationella överenskommelser som värnar upphovsrätten”.

SFU bildades 1954 och har 380 medlemmar. I styrelsen syns ordförande Jan Rosén, vice ordförande Henry Olsson, kassör Kenth Muldin, sekreterare Daniel Westman samt ledamöterna Kerstin Calissendorff, Stephan Carlsson, Peter Danowsky, Henrik Grinbaum, Helene Hillerström Miksche, Gunnar Karnell och Gun Magnusson.