Det är bloggen Apple Insider som nu går ut med uppgifter om att Apple är på väg att sänka priserna för datorer i de nuvarande Macbook- och Imac-serierna. Beslutet kan ses mot bakgrund av att lågt prissatta netbookdatorer tar en allt större del av den bärbara marknaden – ett segment som Apple står helt utanför.

Apples billigaste Macbook kostar i dagsläget cirka 9 500 kronor, medan Imac går loss på nära 13 000 kronor. I lågkonjunkturen väljer allt fler konsumenter och företag att skjuta upp större inköp, eller att helt enkelt välja billigare datormodeller. Även detta kan spela in i Apples nya prissättning.

Mac-tillverkaren har tidigare svarat på efterfrågan av billigare datorer genom att släppa specialanpassade modeller. Nyligen tillkännagav Apple en 20 tums Imac riktad till skolor, med ett pris någon enstaka tusenlapp lägre än den billigaste butiksmodellen.

Hur stora prissänkningar som planeras är ännu inte känt. Förmodligen handlar det om mellan 100 och 300 dollar på de flesta datormodeller, beroende på hur aggressivt Apple satsar på att ta marknadsandelar.

Källa: AppleInsider.